2016. május 31., kedd

Úszóverseny

Vasárnap csodálatos élményben volt részem. Bár előtte két napig nem aludtam úgy izgultam, de így utólag azt kell mondjam kár volt.

Az egyik szerelmem mostanság a babaúszás, lassan 3 éve csinálom, most már heti 6 napon ezt a hobbifoglalkozást. Május 29-ére meg volt hirdetve az SBA-s babák úszóversenye. Rendes igazi verseny, érmekkel, díjakkal és dobogóval. Persze nem kell itt arra gondolni, hogy a pár hónapos babák 50 métert úsznak gyorsban vagy háton és mind ezt véresen komolyan vesszük. Mert nem ez történt. A kisebbek ( két éves kortól) indulhattak úszógumival, karúszóval, deszkával és max. 10m-es távon kellett teljesíteniük, a cél anya vagy apa voltak. A nagyobbak már 25 m-en rendesen gyorsban és hátban indulhattak. A végén pedig mindenki kapott érmet és ajándékot is.

Rengetek nevezés és nagyon sok gyermek érkezett az oktatóikkal és szüleikkel. A saját csapatomból 3 gyermeket neveztem, ebből az egyik sajnos lebetegedett. Réka 2 és fél éves, kezdetektől, azaz 3 hónapos kora óta, hetente kétszer járt úszni hozzám. Nagyon ügyes kicsi lány és ezt a versenyen be is bizonyította. Karúszóval indult lábtempóval és a 3. helyen végzett. Mind ezt úgy, hogy a versenyszám előtt éppen odaértek és már indulnia kellett, anyát még nem is látta a túl oldalon, mert még nem ért át, de ő nagyon ügyesen úgy tepert a kis lábaival, mint egy kiskacsa.

Réka átveszi a bronzérmet

Ricsi majdnem két évesen kezdte nálam a babaúszást, ő is hetente kétszer járt.
Ricsi a nagyok között indult a maga 4 és fél évével gyorsúszásban 25 méteren. Ez a versenyszám több szempontból is kihívás volt, mivel még soha nem úszott le egyben 25 m-ert, mert az én medencém csak 10 m-es és a gyorsúszás kartempóját sem régóta gyakoroltuk. Nagyon izgultam hogy egyáltalán el mer-e indulni. Ügyesen rajtolt, majd végig úszta a 25 m-ert és végig ment a kartempó is. 5. helyezett lett, de ez óriási eredmény a részéről ha figyelembe vesszük a többi versenyzőt és a medence hosszát.

Ricsi átveszi az érmet és az ajándékot

Ricsi verseny közben, Stoller Kati néni drukkol személyesen

Erre csak hab volt a tortán az én kicsi lányom, aki régen Stoller Kati nénihez járt babaúszásra. Nem akart indulni a versenyen, mert az utóbbi időben kicsit hadilábon állt az úszással, de a versenyszellem azonnal előtört belőle, ahogy látta a kicsiket versenyezni, így beneveztük őt is gyorsúszásban a saját korosztályába. Félelmeteset úszott és első lett, mind ezt úgy, hogy két hónapja úszni sem volt és nem nagyon készült a versenyre sem lelkileg, sem testileg. Viszont megállapítottam, hogy remekül teljesít versenyhelyzetben.
Lilien átveszi az aranyat

Stoller Kati néni 3 régi tanítványával




Nagyon büszke vagyok mindhárom gyerkőcre és nagyon sok köszönettel tartozom a szülőknek, hisz nélkülük ez nem lett volna lehetséges. Kitartottak, akkor is mikor nehéz időszaka volt a gyermeknek és jöttek hóban fagyban, napsütésben, rááldozva minden péntek és minden vasárnap délelőttjüket.

Köszönöm még ezen kívül Dórinak, hogy segít nekem és, hogy foglakozik a nagyobbakkal és tanítgatja őket az úszás rejtelmeire.

Köszönöm nektek és szeretlek benneteket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése