2016. május 18., szerda

Berlin-élménybeszámoló

Az én 2 méteres kicsi fiam lassan egy éve már Németországban él és dolgozik. Ezért ha látni akarom utána kell mennem. A pünkösdi hosszú hétvégén ezt meg is ejtettük Fannival. Repülővel mentünk, ami csak azért volt nagy élmény, mert még ilyen rövid ideig nem repültem soha, a legkevesebb is 3 óra volt, így ez a másfél órás repülőút kifejezetten kellemes volt. Nem beszélve az online "csekking" minden előnyével, pikk-pakk beszálltunk és kiszálltunk.

Első nap Bence megmutatta a helyet ahol él- Rathenow egy kisváros Berlintől kb egy órányira. Nagyon kellemes élhető kis hely. A Havel folyó szeli ketté, emiatt kellemes sétahelyek vannak a városban.
Hétvégi házak a folyó partján

Havel folyó

Út a kilátóhoz
 Egy nagyon szép kis arborétum is található a városban, benne egy szép kilátóval.

A sétánk következő helyszíne Tangermünde volt, ez egy kis középkori város várral és nagyon sok szép középkori házikóval, benne üzletekkel és az üzletek felett vicces cégérekkel.
A vár

Nagyon szép kapuk voltak 


Ez egy fogászat cégére



Ezt követően indultunk Berlinbe.
Tudom ez az autó bárhol látható, annyi az érdekessége, hogy ültünk a kocsiban és megjegyeztem, hogy akkor  go Berlin go és felnézem és ez az autó állt előttünk.

Második napon Potsdamba mentünk el, ott a kastélyt és a kertet jártuk végig. Nagyon nagy élmény volt. Csodálatos épületek, amiknek a többségét most újítják fel, még szebb kertek, növények hatalmas területen szétszórva. Sétánk közben váratlan kis eldugott kertekbe lehetett botlani. Ahol Fanniról több táncos képet készítettünk.
Szőlőlugas

egy szökőkút

Ez is Fanni

Kapu Fannival


Bence

Kacsák

panoráma

folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése