2016. február 25., csütörtök

Egy új és nagy projekt-de lehet kettő

Mióta beköltöztünk kis családi házunkba mindig új és még újabb projektekbe fogunk a házon. Jelen esetben Lilcsi új szobába költözik. Oka, hogy kinőtte a régit és Fanni elköltözésével felszabadult az Ő szobája. A projekt már karácsony óta tart, kezdtük a lomok kiszórásával, fontos és kevésbé fontos dolgok átválogatásával, majd azok elhelyezésével. Aztán folytatódott a "szabadulj meg a bútoroktól" event. Ezt követtek a "mi legyen a repedésekkel" nagy kérdés megoldása. Mert, hogy az építkezés után a falak ide meg oda mozogtak így szép nagy repedések keletkeztek, ezeket festés előtt el kellett tüntetni, de a sima glettelés ezt már nem oldotta meg. Ezért beszereztünk üvegfátyolt és azt felragasztotta apa a falra, majd szépen telibe glettelte.

Csak ennyi repedés volt a falon.Szinte az összes ytong látszik.


Ilyen volt a fátyol felragasztása után.


Majd a glettelés után


Ezt követi majd a festés, színek a lányka által kiválasztva rózsaszín-szürke variációi. Festést követi a bútorok megtervezése, lapok levágatása és összeszerelése. De ne szaladjunk előre, jelent helyzetben úgy látom az még hetek kérdése. De hogy ne csak apa tegye oda magát, ezért én is elkezdtem a tervezgetést és a saját tudásomat beleadni a dologba. Mihez értek? Babaúsztatás?-na annak sok hasznát itt nem vesszük. Kötés, horgolás, varrás-na ez már melegszik. Szóval a szobában lesz ugye ágy, arra kell majd valami ágytakaró és itt jött az ötlet, legyen horgolt ágytakaró. El is kezdtem a dolgot és rövid fejszámolás után úgy gondoltam, hogy ha naponta egy sort meghorgolok akkor talán két hónap alatt el is készülhetek.

Színek a szürke, fehér és rózsaszín.
Ennél már előbbre tartok, de jelen esetben ez a fázisfotó készült. És kérek sok időt, energiát és kitartást a befejezéshez, mert ufóval tele van a szekrényem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése